4H- yritykset

Loistava tapa tukea 13 - 28 - vuotiaiden työllistymistä on tilata tuotteita tai palveluita 4H - yrittäjiltämme!

 

4H - yritys on järjestömme toimintamuoto, jossa opetellaan harrastusmaisesti valmentajien ja yritysohjaajan tuella yrittäjyyttä.

4H - yrittäjät pitävät yksinkertaista kirjanpitoa tuloistaan ja menoistaan sekä ilmoittavat tulonsa henkilökohtaisessa verotuksessaan ja asiakkaat maksavat käteisellä. Mikäli nuori on ilmoittautunut ennakkoperintärekisteriin ja hankkinut Y - tunnuksen 4H - yrittäjä voi laskuttaa yksityisiä, yrityksiä, yhteisöjä tai vaikkapa taloyhtiötä.

Kodeissa tehtävä työ on tällöin myös kotitalousvähennyskelpoista verottajan hyväksymissä duuneissa.  

Voit ottaa yhteyttä  - kerromme Sinulle lähialueesi nuorten toimialoista ja autamme etsimään Tekijän! 

Yhteystiedot löydät täältä: https://laukaa.4h.fi/yhteystiedot

 

Sinulle, 13 – 28 – vuotias nuori!

Suomen 4H-liitolla on käytössä toimintamuoto, 4H-Yritys.

Siinä nuori perustaa oman pienimuotoisen yrityksen itseään kiinnostavalle alalle. 4H tarjoaa nuorelle monenlaista tukea yrityksen suunnittelussa, käynnistämisessä, markkinoinnissa ja toiminnan pyörittämisessä.

Onko sinulla idea joka haiskahtaa rahalle? Oletko keksinyt tuotteen tai palvelun, jota lähiympäristösi tarvitsee? Voisiko yrittäjyys olla työskentelymuotosi tulevaisuudessa? 4H-Yrityksessä voit kokeilla yrityksen perustamista, bisneksen pyörittämistä ja yrittäjänä oloa. 4H-Yritys on helppo tapa kokeilla onko yrittäjyys sinun juttusi. Riskit ovat pienet ja ohjaaja on apunasi!

4H-Yritys antaa harrastustoiminnan avulla nuorelle perustietoa yrityksen perustamisesta, kosketuksen yrittäjänä toimimiseen sekä mahdollisuuden hankkia omaa rahaa. Ohessa nuori oppii yritteliäisyyttä ja työelämävalmiuksia. 4H-Yritys tarjoaa nuorelle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä ohjatusti.

4H-Yritys johdattaa nuoren tutustumaan yrittäjyyteen ja yrittäjänä toimimiseen. Lähivuosina tarvitaan paljon uusia yrittäjiä. Yrittämiseen harrastuksen kautta tutustuneilla nuorilla on hyvät työelämänvalmiudet ja heille kynnys ryhtyä yrittäjäksi ei ole liian korkea.

4H – yritys simpukankuoressa:

  • Olet 13-28-vuotias
  • Olet 4H-jäsen
  • Teet kirjallisen sopimuksen yritysohjaajan kanssa
  • Teet kirjallisen suunnitelman yrityksestäsi 4H-Yritys -oppaaseen
  • Teet perustamisilmoituksen 4H-yhdistykseen
  • Yrityksesi myynti on 50 € - 7 000 € / vuosi
  • Toiminta on hyvän maun mukaista
  • Teet toimintakertomuksen ja talousraportin yrityksesi toiminnasta 4H- yhdistykselle

Innostuitko?!

Ota yhteyttä 040 5396648